"הכל על הטמפה"
איך להתכונן לקראת הסדנה

 שלום רב,

המייל הזה נשלח אליך מאחר שנרשמת.ה לסדנה עם אורי שביט, שתתקיים ב 18 לפברואר בערב, "הכל על הטמפה". יגיע אליך גם מייל נוסף עם הזימון הרלוונטי לזום.

 

ראשית, אפילו לפני רשימת החומרים להכנה, ועל מנת שנספיק להכין יחד, ושהאוכל יהיה מוכן אצל כולם בסיום, חשוב לארגן את החומרים במתכונת "הכינותי מראש" לפי מה שרשום בהוראות למטה.  כלומר לקצוץ, לקלף ולחתוך כל מה שאפשר לפי המתואר ברשימת החומרים.

מבחינת כלי הבישול, יש להכין 2 סירים נמוכים ורחבים (אפשר להחליף אחד מהם בווק) ועוד מחבת נון סטיק.

בסדנה נבשל שלוש מנות עם טמפה, ואם נראה לכם שזה קצת יותר מדי, את החומרים והכמויות בהחלט ניתן לחלק. שלוש המנות הן:

חטיפי טמפה עם חמאת בוטנים

תבשיל טמפה עם שעועית ופטריות

טמפה "ראגו" בולוניז

 

 באתר  יש רשימת חנויות ואתרי אינטרנט בהם ניתן לרכוש את הטמפה. אנחנו ממליצים לא לחכות לרגע האחרון עם זה. 

לרשימת נקודות המכירה

ונעבור לחומרים הנדרשים למתכונים. 

חטיפי טמפה – הכירו את חומר הגלם הנפלא
1 חבילת טמפה טרייה או מופשרת
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית שמן שומשום
מיץ מ-1/2 לימון
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית שבבי צ'ילי (לא חובה)
מעט מים


טמפה ברוטב פטריות ושעועית ירוקה
(חומרים ל 4-6 סועדים)

1 חבילה טמפה טרייה או מופשרת
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס

לרוטב:
250 גרם פטריות טריות, חתוכות גס או מופרדות (אפשר סוג אחד או תערובת: שמפיניון, פורטובלו, שימג'י, יער)
100 גרם שעועית ירוקה, רצוי טרייה, חתוכה למקטעים של 3-4 ס"מ
1 בצל סגול גדול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר
250 מ"ל (בערך כוס) קרם קוקוס
1 כף רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
שמן זית

להגשה:
כוסברה קצוצה
אורז או אטריות מבושלים

ראגו "בולונז" טמפה
חומרים ל-4 מנות
2 חבילות טמפה טרייה או מופשרת
1 בצל סגול, קצוץ
1 גזר גדול, קצוץ 
2 גבעולי סלרי, קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות
2 כפות (קופסא קטנה) רסק עגבניות
1 פלפל שאטה יבש, שבור
1-2 כוסות עגבניות מרוסקות מבקבוק
1 כוס יין אדום יבש
2 עלי דפנה
עלים טריים מ-3 גבעולי תימין
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית

להגשה:
פסטה מבושלת 
אגוזי ברזיל, מגוררים
עלי בזיליקום 

במידה ומשהו לא ברור, או שיש לך שאלות נוספות, את.ה מוזמנים לשאול.
אז זהו לבינתיים, נפגש בסדנה, יהיה כיף!