רשימת רכיבים לסדנה של יסמין

שלום חברים יקרים,

כאמור, הסדנה הפעם מתמקדת בשני מאכלים: סלט שורשים עם טמפה ורוטב סאטה בוטנים ומוסקה של ירקות וראגו טמפה.

המנות מדהימות, טבעוניות וללא גלוטן, ועל מנת לעמוד בקצב ההכנה ביחד עם יסמין, צריך להשתדל לעשות את מכסימום ה"הכינותי מראש"  שאפשר. כלומר לנקות, לקצוץ ואף לצלות את הירקות עבור המוסקה בתנור.
 

כמובן שניתן יהיה לשאול שאלות בסדנה ולחדד את הנושאים.
לפני שנעבור לרשימה המרכיבים, כמה מילים מאיתנו. המתכונים מאד יצירתיים, ודורשים טיפה השקעה בהכנה המוקדמת.  אבל גילינו שדרך המתכונים הללו ניתן ללמוד לא מעט דרכים לטפל בטמפה בפרט, ואפשר לפתח מכאן רעיונות מאד נחמדים למאכלים טבעוניים שלאו דוקא כוללים טמפה (למרות שאנחנו כמובן משוחדים). 
הסדנה כאמור, תארך כשעה, ובסופה יהיו לנו שתי מנות מיוחדות ויצירתיות.

רשימת המצרכים וההכנות:

 

סלט שורשים עם טמפה ורוטב סאטה בוטנים (V, GF)

(מתאים כמנה ראשונה ל-4 סועדים)

עבור הסלט שורשים עצמו

1 קולורבי בינוני, מקולף וחתוך לגפרורים דקים (ג'וליינים)

1 סלק בינוני, מקולף וחתוך לגפרורים דקים

2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לגפרורים דקים

1 צנון בינוני, חתוך לגפרורים דקים

½ צרור כוסברה, שטופה ומופרדת לעלים

3-4 גבעולי בזיליקום, שטופים ומופרדים לעלים

2-3 בצלים ירוקים, חתוכים דק

מיץ מ-1 לימון

2 כפות שמן זרעי ענבים (או שמן אחר בעל טעם ניטרלי, לא זית)

מלח לפי הטעם

עבור הטמפה בגלייז סויה-מייפל

1 חבילת טמפה, חתוכה לקוביות קטנות

1 כף שמן זרעי ענבים

2 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן)

1-2 כפיות סירופ מייפל אמיתי (לא סירופ בטעם מייפל!)

¼-⅛ כפית שבבי צ'ילי (אופציונלי)

עבור רוטב הסאטה לסלט

½ כוס 100% חמאת בוטנים חלקה ללא תוספת סוכר (לאלרגים לבוטנים אפשר להחליף בחמאת שקדים/קשיו)

2-3 כפיות סירופ מייפל אמיתי

1 כפית מחית תמרהינדי (אופציונלי)

1 כף + 1 כפית רוטב סויה

מיץ מ-½ לימון/ליים - או יותר, לפי הטעם

3-5 כפות מים קרים

להגשה

2-3 כפות בוטנים גרוסים (או שקדים/קשיו)

¼ כפית שבבי צ'ילי (אופציונלי)

מוסקה של ירקות וראגו טמפה (V, GF)

(לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, מתאים ל-4-6 סועדים)


הירקות שירכיבו את השכבות

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ

2 חצילי חממה בינוניים/1 חציל בלאדי גדול, חתוכים לאורך/רוחב לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ

4-5 זוקיני ירוק, חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ

שמן זית

מלח ים

***לסדנה יש להכין מראש את הירקות הצלוים בתנור!

עבור ראגו טמפה

1 חבילת טמפה

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

6 שיני שום קלופות וקצוצות דק/כתושות

½ כפית טימין יבש

1 כפית אורגנו יבש

2 כפות פפריקה מעושנת

¼ כפית אבקת פלפל קאיין/צ'ילי (אופציונלי) או 1 כף מחית צ'יפוטלה (אופציונלי - אני משתמשת בזו המצויינת של Tres Pesos)

1 בקבוק (700 גר') פאסטה עגבניות (אני משתמשת בזו של MUTTI)

¼ 1 כוסות (300 מ"ל) מים רותחים

1 כפית סירופ מייפל/אגבה

מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם


להכנת בשמל מקשיו

2 כוסות קשיו טבעי (לא קלוי, לא מלוח, טבעי!), מושרה במים מסוננים לפחות לשעתיים

4 כפות שמרי בירה (לא האבקה)

2 שיני שום קלופות

¼ כפית אבקת שום גבישי

1 כפית מיסו בהיר (אופציונלי)

1 כוס + 2 כפות (270 מ"ל) מים מסוננים

מיץ מ-½ לימון

קמצוץ פלפל לבן

מלח לפי הטעם

הרכבה

שמן זית

קמח תירס (ממליגה/פולנטה)

אורגנו יבש

שבבי צ'ילי

מחכים לכל בסדנה
שלי וזאב