מהם הנקודות השחורות/אפורות שעל הטמפה?


הכתמים השחורים הם למעשה התפרחת של הפיטריה, ובטוחים לאכילה. הם נוצרים לאחר הבשלת הפיטריה ובמקומות בהם מגיע חמצן, ולכן הם מופיעים כנקודות במקומות בשקית אותם חיררנו כדי לאפשר לפיטריה לקבל חמצן לגדילה. איטום השקית ושמירת הטמפה בקירור תאט את התהליך ואף תמנע את התפחותם.




איך נוכל לדעת אם הטמפה טוב לאכילה?


הטמפה שלנו מגיע מצונן או קפוא ואינו מפוסטר. טמפה טוב הוא בעל מרקם נוקשה וארומה אגוזית- פיטריתית. גם במקרר התרבית ממשיכה לחיות, אמנם בקצה מואט, אנו מוכרים את המוצר בשיא התסיסה שלו, ולאחר מכן העובש מתחיל לגווע באיטיות. בתקופה זו יתחילו להתפתח גם טעמים וניחוחות חזקים יותר. ולכן מומלץ להשתמש בטמפה שנמצא במקרר תוך 7 ימים מתאריך היצור.

ההקפאה מכניסה את התרבית למצב של תרדמת ולכן מומלץ להפשיר אותו במקרר ולהשתמש בו לאחר ההפשרה. ניתן לשמור טמפה במקפיא גם חודשיים.

סימנים לכך שהטמפה לא בר אכילה:

- ריח חזק של המזכיר אמוניה

- נראות: התפטיר הולך ונעלם, אין מה שיחזיק את פולי הסויה והמרקם כבר אינו נוקשה כבהתחלה

צבעים אחרים מלבד לבן, צהבהב, נקודות אפורות או שחורות, יכולים להעיד שחיידקים אחרים, לא רצויים הצטרפו ולכן כדי למנוע זאת, חשוב להקפיד להשאיר את הטמפה עטוף בניילון נצמד במקרר.

במידה ואתם לא בטוחים, אתם מוזמנים לשלוח לנו תמונה ותיאור, מבטיחים לחזור אליכם בהקדם.




למה השקית מחוררת?


אנו מחוררים את השקיות על מנת לאפשר זרימת אויר במהלך התסיסה, רק בצורה זו התרבית תוכל להתפתח בין הפולים ליצר את הטמפה.




מהם היתרונות הבריאותיים של אכילת טמפה?


הטמפה עשיר בחלבון, עשיר בסיבים תזונתיים, מכיל את כל חומצות האמינו הנחוצות לגופנו, חומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6 מהצומח! פרוביוטי, ללא גלוטן, ללא כולסטרול, אינו מכיל שומן טרנס. ועוד מינרלים וויטמינים כמו אבץ, נחושת, מנגן ואף B12

כמזון מותסס, כל הערכים נספגים בגוף ביתר קלות.




יש הטוענים שסויה לא טובה לבריאות?


קיים ויכוח על הסויה ומחקרים רבים עדיין נעשים בנושא. כמו כל דבר, גם זה מורכב, ויש לקחת הרבה גורמים בחשבון. כמות הצריכה, מצב בריאותי, האם הסויה מהונדסת, האם היא עברה עיבוד? אם יש משהו חד משמעי בכל המחקרים הוא שמזונות מסויה לא מהונדסת, ומותססת הם הטובים ביותר לאכילה. אנו מייצרים את טמפה שלנו אך ורק מפולי סויה אורגנים שאינם מהונדסים. ולמי שסויה לא עושה טוב, או שחושש, אנו מציעים טמפה משעועית שחורה ואפונה, אף הם אורגנים ואינם מהונדסים.




האם אפשר לאכול טמפה גולמי?


כמו ברוב המזונות המותססים, עלול להיווצר סיכון לזיהום בקטריאלי עקב טיפול לא נכון. אנו מחויבים להביא לכם טמפה שיוצר במקום נקי ובסטנדרטים גבוהים יחד עם זאת, אין אנו ממליצים לאכול טמפה חי.

כמו שפיטריה יותר טעימה ובטוחה לאכילה אחרי בישול, כך גם הטמפה.




האם טמפה מכיל גלוטן?


לא, טמפה הוא ללא גלוטן ויתרה מכך אנו מייצרים אותו במטבח ייעודי שלא נכנסים אליו מרכיב שיש בו גלוטן.




האם יש כשרות?


כן, יש לנו תעודת כשרות למהדרין





שאלות ותשובות