דלעת ערמונים חגיגית במילוי טמפה ואורז שחור

מנה עיקרית מאת אורית ארנון

רכיבים ל 8 מנות:

4 דלעות ערמונים

2 כוסות אורז שחור (פרא) מבושל בטמפרטורת החדר

1 חבילת טמפה

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסא או קפואים)

גרגירים מרימון אחד

חופן פטרוזיליה קצוצה

ספריי שמן זית/כפית שמן זית ומברשת


למשרה:

2 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן/מייפל/סירופ ללא סוכר

2 כפות רוטב סויה (מופחת נתרן אם יש ואפשר גם בנטול גלוטן)

2 כפות מים


.1חותכים את קוביית הטמפה לרצועות קטנות ואז לקוביות קטנטנות. אפשר גם לפורר עם היד עד שמגיעים למרקם פירורי ומניחים בקערה.

.2 מערבבים את כל חומרי המשרה, שופכים על גרגירי הטמפה ומניחים בצד למשך שעה לפחות.

.3בזמן ההמתנה נתפנה להכנת דלעות הערמונים: מחממים את התנור ל 180 מעלות.

.4חוצים כל דלעת לרוחבה ומרוקנים את הגרעינים.

.5על מנת לקצר את התהליך אני מציעה בישול מקדים של הדלעות במיקרוגל למשך 5 דקות ורק אז להשפריץ מעט שמן זית ומלח גס ולהכניס לתנור החם לכ 10 דקות עד שהן רכות.

.6המילוי: מקפיצים במחבת את הטמפה עם המשרה במשך כמה דקות עד שרוב הנוזלים נספגים ומעבירים לקערה.

.7נוסיף לקערה את האורז, החומוס, גרגירי הרימון והפטרוזיליה ונערבב היטב.

.8מוציאים את הדלעות מהתנור ונותנים להם להצטנן מעט. ממלאים בנדיבות בעזרת כף כל חצי דלעת ומפזרים מלמעלה עוד קצת גרעיני רימון ופטרוזליה ומגישים.




שלום, קוראים לי אורית ארנון, בת 42 מהרצליה, נשואה לעמוס ואמא לשלושה חמודים.

צלמת, בוגרת בהצטיינות של המחלקה לצילום בבצלאל ומתמחה בצילום אדריכלי בעיקר.

טבעונית ורגישה לגלוטן ולכן כל המנות שאני מכינה עונים לתזונה הזו עם דגש על הפאן הבריאותי והמזין. אוכל בשבילי הוא חוויה מרגשת ואני נהנית ליצור ולצלם אותו.

12 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול