טמפה ים

מנה עיקרית מאת שירי סמברנו

רכיבים ל 6 מנות:

1 חבילת טמפה

למשרה:

1 אצת נורי

½ לימון

1 כפית סויה

1 כפית שטוחה של פפריקה מעושנת

1 כף שמן זית

½ כוס מים

לרוטב

1 גמבה חתוכה לרצועות

8 שיני שום

2 גזרים חתוכים לרצועות

3 פלפלים יבשים מתוקים/חריפים

¼ כפית כורכום

מלח על פי הטעם

כוס ו ¼ מים

3 כפות פפריקה מתוקה

½ כוס שמן זית (אפשר להשתמש גם בשמנים אחרים)

1 צרור כוסברה

הצעת הגשה לפזר מעל פרוסות ליים דקות (לא לימון, אחרת זה יצא מר).

אופן הכנה:

.1לחתוך את הטמפה לחתיכות בעובי של 2 ס״מ

.2לקלות את האצה משני הצדדים ולפורר אותה מעל הטמפה

.3להניח בקופסא את כל מרכיבי המשרה ואת חתיכות הטמפה, לערבב היטב ולהשאיר במקרר ללילה או לפחות לארבע שעות.

.4להוציא את חתיכות הטמפה ולצרוב אותם משני הצדדים עד שהם יזהיבו. חשוב לא לשפוך תא המשרה למחבת, נעשה בה שימוש בשלב מאוחר יותר.

.5הכנת הרוטב. מוזגים לתוך סיר רחב כף שמן ומטגנים קלות את הגמבה והגזרים ושיני שום שלמות

.6מוסיפים את הטמפה ואת הפלפלים היבשים

.7בוזקים מעל את הכורכום והמלח ומוזגים את המרינדה וכוס ¼ מים ומנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה, (לבדוק שהמים לא מתייבשים לגמרי ואם כן להוסיף מים. המים אמורים להיות על רבע מגובה הסיר)

.8מערבבים בכוס את הפפריקה עם השמן ובוזקים בנדיבות על חתיכות הטמפה.

.9מנערים קלות את הסיר מצד לצד כדי שהרוטב יהיה אחיד

.10מפזרים את הכוסברה לעוד 5 דקות בישול.


שירי סמברנו - מתכונאית, ויוצרת סדנאות טבעוניות ובעלת דף האינסטגרםGo Vegan With Shiri

"צבע עבורי זו חוויה, ואני משתמשת בו בכל התחומים בחיי. מאוהבת במטבח מאז שאני טבעונית, ומאוהבת במנות צבעוניות"

28 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול