פטריות ממולאות בטמפה - מיוחד לראש השנה

מנה עיקרית מאת עומר בהט

רכיבים ל 8 מנות (מתכון למשקיענים):

יום לפני החג


הכנת הרוטב

100 מל רוטב סויה תמרי

4 כפות מייפל איכותי

1-2 כפות חרדל

מיץ מלימון אחד

1 כפית של ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 כפית שום טרי קצוץ דק

פלפל שחור

1 פלפל חריף קטן קצוץ

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים לסיר קטן, לערבב היטב עם מטרפה עד שחלק, ולהביא לרתיחה עדינה למשך דקה. לכבות את האש ולתת להתקרר



1 חבילה של טמפה (300 גרם)

שני שליש עד כוס שמן קוקוס

ניירות מגבת לספיגה

2 כרישות קטנות חתוכות לפרוסות של כסנטימטר (רוחב של הזרת).

אופן ההכנה:

.1לחתוך את הטמפה לפרוסות דקות (בערך חצי סנטימטר).

.2לחתוך כל פרוסה לקוביות של 1.5 או 2 סנטימטר (רוחב של אצבע).

.3להביא את השמן לרתיחה (אפשר לבדוק שהשמן רותח - לשים חתיכה קטנה של טמפה ולראות שהשמן סביבה מבעבע היטב).

.4 לשים בשמן רבע מהטמפה, לוודא שהחתיכות נפרדות זו מזו, לטגן עד השחמה ואז להוציא את הטמפה עם כף מחוררת ולספוג את שאריות השמן.

.5לחזור על הטיגון עם שאר הטמפה ועם פרוסות הכרישה (רבע מהכמות בכל פעם).

.6להלהיט מחבת גדולה על אש גדולה, לשים במחבת את הטמפה המטוגנת, להוסיף מספר כפות מהרוטב בכל פעם, ולערבב עד שהרוטב נספג לגמרי בטמפה.


ביום החג בבוקר


.1להשרות במים 2 כפות של צימוקים אוזבקים כשעה עד 4 שעות.

.2לנקות 8 פטריות פורטבלו ענקיות וטריות בצורה הבאה: להוציא את הרגלים מהפטריות, מומלץ (אך לא הכרחי) לנקות את הנבגים (דפדפים) עם כפית ולטפטף לכל פטריה כמה טיפות שמן ענבים.

.3לטחון 150 גרם אגוזי פקאן בפולסים עד שמתחילים להיות עיסה דביקה, לשים בקערה.

.4את הכרישה מטוגנת מיום האתמול להפריד לטבעות ולהוסיף לקערה.

.5להוסיף את קוביות הטמפה מהיום הקודם, 2 כפות כוסברה (אפשר להמיר בנענע)+ 2 כפות צימוקים מושרים ושתי כפות מהרוטב ולערבב.. לטעום ולתקן טעמים - צריך להרגיש כאילו יש ממש טיפונת יותר מדי רוטב.

.6למלא את הפטריות.

.7לסדר את הפטריות בתבנית על נייר אפיה עם מרחק בין הפטריות, ולהזליף על כל פטריה מעט שמן ענבים.


קצת לפני ההגשה

.1לחמם תנור ל220 מעלות.

.2להכניס את הפטריות לתנור ל15 דקות

.3להוציא ולהגיש על צלחת עם מעט רוטב למטה, ומעל קצת כוסברה קצוצה וגרעיני רימון.





עומר בהט, מוכר לרוב כ OmerCooks

בשלן מומחה עם 26 שנות נסיון בתחום, לשעבר מנהל אתגר 22 ישראל. מעל 4 שנים מעביר סדנאות בישול מקצועיות, משתאות פרטיות, מתמחה בין השאר בגבינות טבעוניות, קציצות ופטריות. עומר הוא פודי אובססיבי שנהנה לחקור ולעשות ניסויים באוכל בכל רגע פנוי, פיתח בעצמו מספר שיטות קולינריות חדשניות וגם מכר מתכונים ייחודיים למסעדות.

22 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול