• Ze'ev Foux

שיפודי טמפה ברוטב סטאי


רכיבים:

1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות


למשרה: 1/4 כוס חלב קוקוס

2-3 כפות רוטב סויה תמרי מופחת של נתרן (או רוטב סויה)

1 כפית אבקת קארי צהובה (אפשר גן להחליף במחית קארי צהובה)

1 כפיות כורכום

3 שיני שום כתושות

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

1 כף סוכר חום

1 כף שמן קנולה

מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם


לרוטב הבוטנים 3 כפות חמאת בוטנים חלקה 1 כף רוטב סויה 1-2 כף מיץ ליים טרי סחוט 1 כף שטוחה סוכר חום 1-2 כפות רוטב צ'ילי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד 1 כף משחת מיסו צהובה 1 כף מים רותחים (פחות או יותר, המטרה היא להפוך את הרוטב למרקם של טחינה רכה)

* גם את רוטב הבוטנים עדיף להכין ערב מראש, שהטעמים ייתפסו



אופן ההכנה:

1. להכניס את קוביות הטמפה למשרה ולערבב כך שכל הקוביות תהינה מכוסות במשרה. ולהשאיר במקרר למספר שעות עד לילה .

2. להכין את רוטב הבוטנים.

3. מכינים את השיפודים .

4. מברישים את הכל בשמן קנולה עם המלח והפלפל.

5. שמים על המנגל ומסובבים כך שישחים מכל צד.

6. מוציאים מהמנגל, מזליפים רוטב בוטנים ומגישים.


15 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול