Tempeh Sambel- מתכון קלאסי אינדונזי

באינדונזיה אוכלים את הטמפה על בסיס יומי, ולא כחלק מתפריט צמחוני או טבעוני. הרבה מתכוני טמפה אינדונזים משולבים בדגים ובשר. מתכון זה שקבלתי מ Sunariati Simarmata סטודנטית שגרה כאן בישראל. המתכון משלב רוטב צדפות, מסתבר שיש גם רוטב צדפות צמחוני.


מרכיבים:

1 חבילת טמפה

1 בצל

1 עגבניה

5 יח' צ'יל

3 שיני שום

קורט מלח

קורט פלפל

שום

סוכר

בצל ירוק קצוץ

רוטב צדפות


אופן ההכנה:

1. חותכים טמפה לחתיכות קטנות. מוסיפים מלח, פלפל ושום. מערבבים הכל עם מעט מים.

2. מטגנים את הטמפה עד שחום ואז מנקזים אותו. 3. מערבבים את הצ'ילי, שיני השום, הבצל והעגבנייה

4. קולים את התבלינים. מוסיפים את המלח, הסוכר, בצל ירוק קצוץ ורוטב הצדפות.

5. מערבבים את הטמפה יחד עם התיבול.

וזהו, המנה מוכנה לאכילה :-)


157 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול