ראגו בולונז עם טמפה

ב 18 לפברואר הייתה לנו סדנה מדהימה עם אורי שביט, ובמהלכה למדנו ובישלנו יחד איתה שלושה מתוכנים לטמפה שהיו ממש טעימים-טעימים.

אז הנה המתכון, ולמטה יש קישור לסדנה כולה.

מצרכים:
1-2 חבילות טמפה מפוררות ביד

1 בצל סגול, קצוץ

1 גזר גדול, קצוץ
2 גבעולי סלרי, קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות
2 כפות (קופסא קטנה) רסק עגבניות
1 פלפל שאטה יבש, שבור
1-2 כוסות עגבניות מרוסקות מבקבוק
1 כוס יין אדום יבש
2 עלי דפנה

עלים טריים מ-3 גבעולי תימין
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית

להגשה:

עלי בזיליקום טריים

אגוזי ברזיל מגורדים

פסטה מבושלת

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים על להבה בינונית-גבוהה את הבצל, הגזר הסלרי והשום הקצוצים. עד שיתרככו ויתקרמלו
  2. מוסיפים את רסק העגבניות, לאוהבי החריף, ניתן להוסיף בשלב זה את פלפל השאטה
  3. מוסיפים את הטמפה ומערבבים כדי שיספוג את הטעמים
  4. מוסיפים חצי ליטר עגבניות מרוסקות
  5. מוסיפים יין אדום
  6. מוסיפים את עלי הדפנה והתימין ומערבבים
  7. כשהתבשיל הצטמצם, מוספים ציר ירקות או מים וממשיכים לצמצם
  8. מתבלים במלח ופלפל
  9. לאחר הרתיחה להוריד את גובה הלהבות לאש קטנה ולהמשיך לבשל בי30-45 דקות ולהגיש מעל פסטה.

מומלץ לגרד מעל אגוזי ברזיל ולקשט בעלי בזיליקום

קישור לסדנה כולה: https://youtu.be/HkHBiRYu1U4

לשתף זה כיף

דילוג לתוכן